Over ons

Ons concept

Café Boudin is een koffieshop met koffiespecialiteiten in het centrum van Brussel. Naast een mooie kaart met koffie, thee en huisdranken, is Café Boudin ook een restaurant. Wij bieden vegetarische en seizoensgebonden gerechten 's morgens en 's middags op weekdagen en een brunchformule in het weekend.

In Café Boudin, maken we er een erezaak van om alles zelf te koken. Het is zelfs ons motto "specialiteitkoffie en alles zelfgemaakt". Wij besteden bijzondere aandacht aan de keuken en het gebak met seizoensproducten die in de buurt verkrijgbaar zijn. 

Wij houden van verandering en verrassingen, daarom wordt ons hele menu elke drie maanden vernieuwd. 

Wij stellen altijd drie "dagschotels" voor, samengesteld uit verschillende door ons bereide elementen, altijd vegetarisch maar vooral supergourmet. Halloumi kroketten, gegrilde kaas met oude Cheddar, gedroogde tomaat en feta gehaktballetjes, loempia's of briouates? Wij maken een belofte aan jullie dat onze keuken altijd leuk en innovatief zal zijn. ultime Wij bieden ook gekookte broodjes, Vietnamese banhmi of comté mosterd, er is voor elk wat wils.  

Onze partners

Wij werken met een paar partners samen, maar kiezen altijd zorgvuldig. Onze leverancier van speciale koffie, Wide Awake, brandt zijn speciale koffie in Brussel en levert ons elke week om een maximale versheid te garanderen. De bonen worden oogst voor oogst geselecteerd en verwerkt om hun volle smaak naar boven te halen. Voor espresso serveren wij de Duchesse-melange (Brazilië, Guatemala & Ethiopië) - met rijke aroma's van chocolade, hazelnoot en rood fruit en een mooie rondheid en lage zuurgraad. Wij bieden ook aan om de wereld van filterkoffie te ontdekken via verschillende methodes (MocaMaster, Kalita) en wij vernieuwen constant de aangeboden bonen zodat wij u kunnen inwijden of de fijnproevers tevreden kunnen stellen.

Wij werken samen met Maison Barat voor onze broden. Hun beroemde zuurdesem stokbrood wordt elke ochtend bij ons afgeleverd om versheid en een onovertroffen knapperigheid te garanderen. Hun reputatie is goed gevestigd, zij streven altijd naar uitmuntendheid met een ethische en respectvolle aanpak van de hele broodproductieketen. Hun meel is gecertificeerd CRC® of "Culture Raisonnée Contrôlée", een alternatieve productiemethode die erop gericht is productie en consumptie met elkaar te verzoenen door de producenten te vragen twee belangrijke doelstellingen te verwezenlijken: gezonde granen van hoge kwaliteit produceren en het milieu en het evenwicht van de ecosystemen respecteren.

Ook op het gebied van kaas hebben wij besloten kwaliteit voorop te stellen door samen te werken met From Comptoir. Deze ambachtslieden, wier reputatie goed gevestigd is, selecteren de kazen met passie en promoten producenten met een lokale basis. Ze kiezen ook zorgvuldig kazen rechtstreeks van Belgische producenten die ze in hun eigen kelders laten rijpen.

U kunt ook een selectie van ons gebak vinden bij onze vrienden van Caleo Café in Elsene.

Ons verhaal

Alice ontdekte de wereld van de coffeeshops toen ze in 2013 in San Francisco woonde. Ze viel er meteen voor. De grote grove koekjes, de meeneemkoffie, de ochtendvibes, de lachende barista's. Een klein moment dat haar dag aanzienlijk beter zou maken. Dat is het eenvoudige en toch oprechte verhaal van hoe Café Boudin is ontstaan. Een plek om iedereen te verwelkomen, om 's ochtends een glimlach op je gezicht te toveren en je goed te voelen voor de dag. Op 1 december 2021 opende Café Boudin voor de eerste keer zijn deuren. Sinds die dag verandert het, evolueert het, stelt het elke week nieuwe dingen te drinken en te eten voor en vindt het zijn ritme. Het enige dat hetzelfde is gebleven, is de feel-good energie en de wil om het iedereen naar de zin te maken.